De ce Lumoral?

Cum funcționează tratamentul Lumoral?

În natură sunt o multitudine de fenomene bazate pe interacțiunea dintre lumină și materie. Cel mai cunoscut fenomen fotobiologic este fotosinteza, care este fundamentală pentru existența vieții pe pământ.

Reacția fotodinamică este soluția antibacteriană a naturii. Plantele se protejează împotriva patogenilor prin așa-numită funcție imunitară care utilizează reacția fotodinamică. Această reacție apare prin interacțiunea luminii cu o moleculă fotosensibilă și are ca efect eliminarea de bacterii și virusuri.

Ce se întâmplă în timpul reacției fotodinamice? Molecula sensibilă la lumină este activată de către lumină și sensibilizează bacteriile. Din interacțiunea moleculă fotosensibilă- bacterie rezultă oxigen reactiv împotriva căruia bacteria nu se poate proteja și este eliminată.

 În medicină, interacțiunea dintre lumină și un colorant care activează lumina (fotosensibilizator) se numește       terapie fotodinamica ( PDT – photodynamic therapy).

 În domeniul stomatologiei, terapia fotodinamică a apărut și s-a dezvoltat ca alternativă la acțiuni antimicrobiene   și mijloace mecanice de eliminare a plăcii microbiene, ca urmare a activității de pionierat a profesorului Michael   Wilson și colaboratorii de la Eastman Dental Institute, University College din Londra, Marea Britanie. (Wilson M. Photolysis of oral bacteria and its potential use in the treatment of caries and periodontal disease. J.Appl Bacteriol 1993: 75: 299-306).

Tratamentul Lumoral are la bază combinația patentată Dual-Light. Dispozitivul Lumoral produce atât lumină albastră antibacteriană cât și lumină cu lungime de undă apropiată radiației infraroșii. Verdele de indocianină, substanța activă din Lumorinse, se atașează de placa bacteriană de la nivelul dinților. Verdele de indocianină este o substanță fotosensibilă și sub acțiunea luminii din piesa orală Lumoral, produce prin terapie fotodinamică (aPDT) efectul antibacterian de eliminare a bacteriilor din placă. Efectul este sporit de acțiunea simultană a luminii albastre antibacteriene.

Folosind tehnologia inovatoare finlandeză a tratamentului Lumoral veți beneficia de o igienizare efectivă a cavității orale chiar la dumneavoastră acasă!