Întrebări frecvente

Aveți întrebări legate de tratamentul Lumoral și vreți să știți cum funcționează acesta? Aici puteți găsi răspuns la cele mai frecvente întrebări.

În cazul în care nu aflați aici răspuns la întrebările dumnoavoastră, vă rugăm să ne contactați la adresa info@koitehealth.com.

Lumoral și Lumorinse

Tratamentul Lumoral este destinat îngrijirii orale la domiciliu și se recomandă efectuarea cu regularitate a acestuia în scopul menținerii și îmbunătățirii sănătății orale.

 

Dacă folosiți Lumoral în scop preventiv, vă recomandăm 2 tratamente pe săptămână.

 

Dacă aveți probleme de sănătate orală, contactați medicul stomatolog pentru un plan de tratament personalizat. Ne puteți contacta și pe noi pentru sfaturi și recomandări.

Metoda este unică și inovatoare. Prin utilizarea Lumoral nu se dezvoltă rezistență bacteriană, ceea ce înseamnă că tratamentul se poate efectua zilnic. Trebuie să țineți cont însă de faptul că la fiecare utilizare se va folosi o tabletă de Lumorinse.

 

Mențineți o igienă orală bună prin periajul dinților de cel puțin 2 ori pe zi și folosirea mijloacelor de igienizare interdentară.

Pentru prevenirea cariei și a inflamației gingivale, se recomandă utilizarea metodei Lumoral cu regularitate, timp de 10 minute, de 2 ori pe săptămână.

 

În timpul tratamentului vă puteți uita la TV, citi o carte sau relaxa într-un alt mod;  tratamentul nu impune să stați nemișcat. Dacă doriți să vă mișcați, puteți să purtați bateria în buzunar. Bateria se oprește automat când tratamentul este gata.

 

Nu uitați însă, să efectuați periajul dentar după terminarea tratamentului.

Senzația de căldură din timpul tratamentului este normală deoarece 85% din energia produsă este eliberată sub formă de căldură. Gradul de căldură este variabil și individual. Diferențele de căldură depind atât de cantitatea de salivă secretată cât și de cantitatea de placă bacteriană de la nivelul dinților și gingiei. Cu cât există mai multă placă bacteriană cu atât se resimte o căldură mai mare. Dacă căldura resimțită în timpul tratamentului este neplăcută, puteți îndepărta piesa orală, scuipa excesul de salivă și continua apoi procedura.

Lumorinse este o apă de gură cu un gust ușor mentolat. Lumorinse se comercializează sub formă de tablete care se dizolvă în apă. Clătirea gurii cu Lumorinse este unul din cei trei pași obligatori ai tratamentului. Fără apa de gura Lumorinse, metoda Lumoral nu are nici un efect. Efectul antibacterian apare atunci când lumina de la piesa orală ajunge la bacteriile patogene din placa bacteriană.

 

Ingrediente Lumorinse: manitol, xilitol, acid ascorbic, bicarbonat de sodiu, polividonă, verde de indocianină, stearat de magneziu, dioxid de siliciu și aromă de mentă. Substanța activă: verde de indocianină (ICG) 7,0 mg.

 

Colorantul din Lumorinse, verde de indocianină (ICG – indocyanine green), se activează sub acțiunea luminii și se atașează de placa bacteriană de pe suprafața dinților și a gingiilor. Acest colorant este o substanță inofensivă, care nu se absoarbe în sistemul digestiv. Verde de indocianină are o utilizare largă în domeniul medical: se administrează intravenos în scop diagnostic, pentru evaluarea funcției hepatice cât și în scop terapeutic, în chirurgia colorectală (angiografie fluorescentă intraoperatorie) sau hepatică (rezecție hepatică ghidată de fluorescența prin ICG pentru leziuni hepatice metastatice). Totusi, nu se recomandă să înghițiți apa de gura Lumorinse, ci doar să clătiți timp de 1 minut și apoi să scuipați. Dacă totuși ați inghițit apă de gură Lumorinse, nu este cazul să vă îngrijorați sau să contactați medicul.

 

Pachetul de pornire conține 10 tablete Lumorinse. Ulterior se pot comanda cutii standard cu 10 tablete sau cutii cu 3 blistere  x 10 tablete

Adăugați 1 tabletă de Lumorinse în 30 ml de apă și lăsați să se dizolve. Clătiți apoi gura cu soluția Lumorinse timp de 1 minut și scuipați. Verde de indocianină, substanța activă din Lumorinse, este solubilă în apă. De aceea nu aveți voie să clătiți gura cu apă după utilizarea apei de gură Lumorinse, ci plasați direct piesa orală Lumoral între arcadele dentare.

 

Colorantul din apa de gură Lumorinse se atașează de placa bacteriană și facilitează prin aceasta succesul terapeutic. Colorarea plăcii bacteriene cu Lumorinse nu este vizibilă cu ochiul liber, dar dacă totuși observați colorație verde la nivelul mucoaselor orale (gingie, limbă) după efectuarea periajului dentar, vă recomadăm repetarea acestuia și eventual folosirea racletei de limbă.

Piesa orală a fost concepută în două dimensiuni universale: o dimensiune pentru adulți (Lumoral) care se potrivește adulților și adolescenților și o dimensiune pentru copii (Lumoral Junior).

 

În funcție de forma arcadei dentare, piesa orală ar putea să nu se potrivească în mod optim. Este important de reținut însă faptul că rolul pisei orale este de a furniza lumină și ca atare nu este necesară o potrivire perfectă pentru ca tratamentul să fie eficient.

 

Introduceți cu grijă piesa orală în gură și aveți grijă să nu mușcați pe aceasta pentru a evita deteriorarea ei.

Piesa orală Lumoral se poate curăța cu detergent lichid de vase sub jet de apă.

Îndepărtați bateria înainte de spălarea piesei orale. Uscați piesa orală ușor cu servețele uscate sau lăsați-o să se usuce pe un prosop.

Se recomandă curățarea piesei orale după fiecare utilizare.

Bateria pachetului de pornire este încărcată pentru mai multe tratamente.

O baterie complet încărcată se poate utiliza pentru 10-15 tratamente.

 

Bateria se poate încărca cu cablul de încărcare ce se găsește în pachetul de pornire. Conectați cablul la unitatea de încărcare a telefonului mobil.

În această situație, trebuie să porniți piesa orală urmând instrucțiunile:

  • Cuplați cablul piesei orale la baterie.
  • Plasați piesa orală în gură și activați lumina piesei prin apăsarea butonului rotund de pornire/oprire.

 

În cazul în care întâmpinați probleme la pornirea piesei orale, reconectați piesa orală la baterie și asigurați-vă de conectarea corectă a acesteia. Evitați să atingeți întrerupătorul bateriei; funcția acestuia este de a controla nivelul de încărcare al bateriei.

Indicații

Tratamentul Lumoral este recomandat atât adulților cât și copiilor între 4 și 12 ani. De la 12 ani se potrivește de obicei piesa orală de la adulți. Pentru a putea folosi Lumoral, copilul trebuie să poată efectua clătirea cu apă de gură.

Se recomandă ca utilizarea Lumoral de către copii să se producă numai sub supravegherea adultului.

Tratamentul Lumoral este recomandat în timpul sarcinii.

 

Modificările hormonale care se produc în organism în timpul perioadei de sarcină afectează sănătatea orală. În această perioadă cresc exponențial riscul de carii și gingivită/ boli parodontale (așa-numita parodontoză), motiv pentru care este deosebit de important să acordăm o atenție specială igienei orale.

Igiena orală deficitară în timpul sarcinii afectează nu doar sănătatea orală și generală a gravidei, ci poate afecta și dezvoltarea fătului. 

Orice persoană care a purtat un aparat ortodontic fix știe cât de dificilă este menținerea igienei orale adecvate. Resturile alimentare rămân adesea blocate în jurul brackeților, în spatele sârmelor sau al contenției fixe (acea sârmuliță aplicată pe partea din spate a dinților). Acest lucru favorizează depunerea cu ușurință a plăcii bacteriene, urmată de fermentarea bacteriilor, ce duce la scăderea pH-ului din cavitatea orală și în final la distrugerea smalțului. Astfel, pe suprafața dintelui se vor forma pete albe cretoase.

 

Tratamentul Lumoral este ideal pentru pacienții care urmează tratament ortodontic. Se recomandă utilizarea continuă, cu regularitate și pe întreaga durată a tratamentului ortodontic pentru a preveni apariția petelor albe cretoase, a cariei dentare și inflamației gingivale.

Se știe că pacienții diabetici au un risc relativ crescut de dezvoltare a bolilor gingivale (gingivită, parodontită). Totodată, gingivita prelungită la pacientul diabetic poate afecta reglarea glucozei în sânge, motiv pentru care menținerea sănătății orale la pacientul diabetic este foarte importantă.

 

Tratamentul Lumoral este recomandat pacienților diabetici ca metodă de eficientizare a eliminării plăcii bacteriene, element de bază în prevenirea și tratarea bolilor cavității orale.  

 

Efectul antibacterian al tratamentului este de 99,99%, semnificativ crescut comparativ cu efectul periajului dentar sau al apei de gură cu clorhexidină. În afară de aceasta, utilizarea Lumoral nu creează rezistență bacteriană, ceea ce înseamnă că tratamentul Lumoral poate fi folosit în mod continuu.

Restricții de utilizare

Consultați medicul stomatolog înainte de a efectua tratamentul Lumoral de igienizare eficientă la domiciliu dacă aveți candidoză orală (micoză) sau antecedente de sensibilitate la lumina cu lungime de undă apropiată radiației infraroșii sau la lumina albastră.

Garanția siguranței și calității

Tehnologia Lumoral este o metodă sigură.

 

Tratamentul Lumoral se bazează pe o tehnică binecunoscută care se folosește pe scară largă în domeniul medical și este o metodă sigură.

 

Tratamentul Lumoral este rezultatul multor ani de studii de laborator și cercetări clinice de înaltă calitate. Lumoral (piesa orală) și Lumorinse (apa de gură) formează împreună un dispozitiv medical certificat CE, produs în conformitate cu legislatia UE în vigoare. Marcajul CE arată faptul că produsul îndeplinește toate cerințele de sănătate, mediu și siguranță din legislatia UE. Etichetarea CE funcționează ca un pașaport care permite libera circulație a produsului in țările UE. Produsele de tehnologie medicală Koite Health sunt monitorizate în Finlanda de către Fimea.

 

Utilizarea Lumoral nu dezvoltă rezistență bacteriană.

 

Molecula fotosensibilă de verde de indocianină este și selectivă în ce privește bacteriile, afectând doar bacteriile patogene, cauzatoare de boli ale cavității orale. Echilibrul bacterian al cavității orale nu este perturbat, ceea ce înseamnă că tratamentul se poate efectua zilnic.

Comandă și livrare

Toate produsele noastre pot fi comandate prin intermediul magazinului online. Prin plasarea comenzii dumneavoastră de către medicul stomatolog sau medicul de familie Parteneri Lumoral, veți beneficia de o reducere de 20% la cumpărarea oricărui produs din gama Lumoral (pachetul de start Lumoral, piesa orală Lumoral, pachetul Lumoral pentru Voi Doi, Lumoral Junior, piesa orală Lumoral Junior).

 

Comanda dumneavoastră este procesată în termen de 2 zile lucrătoare de la primirea acesteia. Livrarea se face prin FAN Courier în termen de 4-10 zile lucrătoare de la primirea comenzii.

 

În timpul perioadelor promoționale (de exemplu Black Friday) termenele de livrare pot fi puțin mai lungi decât în mod normal.

Livrarea este gratuită pentru comenzile ce depășesc 200 lei.

Pentru comenzile sub 200 lei, costul de livrare este de 20 lei

Cum devin partener Lumoral?

Medicii stomatologi și medicii de familie pot deveni Parteneri Lumoral și pentru aceasta vă rugăm să completați formularul de înscriere din secțiunea "Parteneri Lumoral".